Veelgestelde vragen

Hoe werkt een centraal stofzuigsysteem?

Een centraal stofzuigsysteem werkt met een unit, de eigenlijke stofzuiger, die geplaatst wordt in een kelder, garage of op zolder. Vanuit dit punt lopen er buizen naar punten in de woning (stofcontacten) waar u de stofzuigerslang aankoppelt. Met een aan/uit schakelaar in het handvat, schakelt u het stofzuigsysteem aan en kunt u direct beginnen met stofzuigen.

Is een centraal stofzuigsysteem gezonder dan een 'gewone' stofzuiger?

Een gewone stofzuiger blaast een deel van het opgezogen stof als fijnstof, bacteriën en onfrisse luchtjes weer in de woonruimte uit, bij een centraal stofzuigsysteem wordt alle opgezogen stof ook echt uit de woonruimte verwijderd. De uitblaaslucht kan naar buiten geleid worden.

Is een centraal stofzuigsysteem stiller dan een 'gewone' stofzuiger?

De centrale unit bevindt zich niet in de ruimte waar u stofzuigt maar elders in de woning in bijvoorbeeld een kelder of garage of op zolder. U hoort tijdens het stofzuigen alleen de luchtverplaatsing aan de zuigborstel.

Kan er water gezogen worden met een centraal stofzuigsysteem?

Om water op te zuigen is een speciale voorafscheider nodig. Deze wordt geplaatst tussen het stofcontact en de slang.
Bekijk dit artikel in de Webshop »

Hoe zit het met de uitblaas van de machine?

De uitblaas van de machine kan naar buiten geleid worden of naar de kruipruimte onder de woning. Eventueel kan dit ook via de warmte-terugwin unit van de woning. Meer info »

Hoe lang is de stofzuigerslang?

De slangen zijn leverbaar in verschillende lengten. Wij adviseren voor een woonhuis een slang van 9 meter. Een slang van 10,5 meter kan in veel gevallen een goede optie zijn. Langere slangen zijn leverbaar maar voor een woning niet aan te bevelen.

Hoe weet ik welk type machine geschikt is voor mijn woning?

Dit is afhankelijk van de plaats van de centrale unit, de lengte van het leidingsysteem in de muur en het aantal inlaten. Onze technische afdeling adviseert u graag. Aan de hand van een tekening van uw woning of een bezoek van een van onze buitendienst medewerkers, maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.