Het Systeem

Een centraal stofzuigsysteem is geschikt voor zowel woningen als bedrijfspanden. Wij maken voor u geheel vrijblijvend een ontwerp van een installatie voor uw pand. Daarbij houden we rekening met uw budget.

Toepasbaarheid van het Centraal Stofzuigsysteem

Overal waar gestofzuigd moet worden, is een centraal stofzuigsysteem een handig hulpmiddel. Of u nu in een rijtjeshuis woont of in een luxe villa, een centraal stofzuigsysteem is in elke woning in te bouwen.

Ook in een bedrijfspand kan een centraal stofzuigsysteem erg handig zijn. Te denken valt hierbij aan een winkel, kapperszaak, praktijkruimte, horecagelegenheid of hotel. In kantoorpanden kan tijdens reguliere werktijden de stofzuiger ter hand genomen worden zonder dat dit zeer storend is. Zo wordt een centraal  stofzuigsysteem ook vaak toegepast in permanent bemande meldkamers en controleposten.

Nieuwbouw

Wanneer u nog in de ontwerpfase van een nieuwe woning of kantoor bent, kunt u het centrale stofzuigsysteem direct in de plannen opnemen. In een reeds bestaande woning is het centrale stofzuigsysteem vaak met redelijk eenvoudige maatregelen te installeren. Hiervoor zullen werkzaamheden in uw woning nodig zijn. Laat u hierdoor niet afschrikken: in de meeste gevallen vallen deze werkzaamheden mee. U hoeft immers niet in elk vertrek een aansluiting te hebben. Uiteraard is het mogelijk om een afspraak te maken op locatie zodat onze medewerkers u op maat kunnen adviseren.

Door het toepassen van een centraal stofzuigsysteem zal het woonklimaat verbeteren. Of dat nu in uw woning of bedrijfsruimte is. Er zijn vele voordelen. Informeert u naar de mogelijkheden voor uw project.

Voor ieder budget een passende oplossing

De uiteindelijke kosten voor een centraal stofzuigsysteem zijn afhankelijk van het formaat en het ontwerp van de woning en het type machine dat u kiest. Zo heeft u voor een bedrag vanaf € 1.200,- (excl. btw) de materialen voor een complete installatie voor een eengezinswoning.

Een centraal stofzuigsysteem is dus duurder dan een conventionele stofzuiger. Realiseert u zich echter wel dat u voor dit bedrag jarenlang plezier heeft van een degelijk systeem en dat uw gezondheid er baat bij heeft. Als bijkomstigheid geldt eveneens dat uw huis erdoor in waarde stijgt.

Nog niet zo lang geleden werd een centrale verwarming als een overbodige luxe beschouwd. Men gebruikte kolen, olie of gas. Tegenwoordig denken we er niet meer bij na. Een centrale verwarming wordt standaard ingebouwd!

Met een centraal stofzuigsysteem werkt het ook zo: werd het eerst als luxe  beschouwd, tegenwoordig is een dergelijk systeem steeds vaker standaard! De vele voordelen spreken voor zich.

Uiteraard is uw systeem met vele opties uit te breiden zodat we kunnen zeggen: voor ieder budget hebben wij een passend systeem.

Installatie

Wanneer u overweegt om een centraal stofzuigsysteem in uw (nieuwe) woning aan te leggen, zult u zich ongetwijfeld afvragen waar een dergelijke installatie nu eigenlijk uit bestaat. Zijn er speciale aanpassingen van de woning nodig?

Maken van het Ontwerp

Het maken van een ontwerp voor een centraal stofzuigsysteem is niet ingewikkeld. Het is echter wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Wanneer de installatie eenmaal is geïnstalleerd en opgeleverd is het heel vervelend als u een bepaalde kamer of gedeelte hiervan niet kunt stofzuigen. U kunt dit ontwerp zelf maken, maar u kunt ook gebruik maken van onze kosteloze service.

Van Aanvraag tot Plaatsing

Allereerst wordt er door ons, nav de tekening van de woning of na bezoek op locatie, een offerte gemaakt. Daarin geven wij aan waar de installatie geplaatst wordt en waar de stofcontacten zo strategisch mogelijk geplaatst kunnen worden. Aan de hand van ons ontwerp zal de installateur het systeem voor u plaatsen.

Uitbreiden

Wanneer u na verloop van tijd besluit om uw woning uit te breiden of te verbouwen, groeit het systeem gewoon met u mee. U plaatst een extra stofcontact in de nieuwe ruimte, verlengt het buizen systeem direct tijdens de verbouwing en heeft weer voor jaren plezier van uw centrale stofzuigsysteem. Lees meer over het installeren in de handleiding.

Milieu en Warmteterugwinning

Spaarzaam omgaan met energie is de norm. Om hieraan te voldoen, heeft Snoek in samenwerking met Brink Climate Systems een warmteterugwin-systeem ontwikkeld.

Waarom Warmteterugwinning?

De stofzuig-installatie zuigt naast stof ook verwarmde lucht op. In de stofzuiger wordt deze lucht vervolgens verder verwarmd. De temperatuur kan in combinatie met het gebruik van vloerverwarming wel oplopen tot 60°C. Vervolgens blaast de stofzuiger deze lucht naar buiten en gaat veel energie verloren.

Hoe werkt de warmteterugwinning?

Vrijwel iedere moderne woning beschikt over een mechanische ventilatie. Deze ventilatie is vaak voorzien van een WTW (warmte terugwin unit). Deze unit gebruikt de warme uitgaande lucht om verse instromende lucht te verwarmen. De opgezogen warme stofzuiger-lucht wordt gebruikt om de verse buitenlucht op te warmen.

Luchtkwaliteit

De uitblaaslucht van het centrale stofzuigsysteem moet aan voorwaarden voldoen. De luchtbalans mag immers niet verstoord worden. De combinatie van Brink-Renovent ventilatie en Snoek centrale stofzuigsystemen is getest en voldoet aan de hoogste eisen op dit gebied.

Voordelen

  • Met warmteterugwinning spaart u energie en blijft uw woning aangenaam warm.
  • Verwarmde verse buitenlucht zonder bijkomende stookkosten.
  • Geen lucht onbalans in de woning.
  • Geen extra geveldoorvoer nodig voor het centrale stofzuigersysteem.